Følg Cappelen Damm

Usminket selvbiografi fra presidentsønn Hunter Biden: Sjelden har en sittende president og hans familie blitt skildret så hudløst fra innsiden.

Pressemelding   •   apr 06, 2021 08:52 CEST

Hunter Bidens selvbiografi har verdenslansering i dag, 6. april. Sjeldent har en sittende president og hans familie blitt skildret så hudløst og kjærlig fra innsiden.

Jeg har opplevd det ytterste av både suksess og undergang. Moren og lillesøsteren min ble drept i en bilulykke da jeg var to, faren min fikk livstruende hjerneblødning i førtiårsalderen, og broren min døde altfor ung av en brutal form for hjernekreft. Jeg kommer fra en familie som er blitt sammensveiset av tragedier og knyttet til hverandre med en særegen, usvikelig kjærlighet.

Dette skriver presidentsønn Hunter Bidens i selvbiografien Alt det vakre som har verdenslansering i dag, 6. april, og er oversatt til norsk av Eve-Marie Lund.

Hunter Bidens Alt det vakre er en fortelling om en familie som ble formet av en tragedie. Som barn havnet han i en bilulykke som tok livet av moren og lillesøsteren, og sendte ham og storebroren Beau på sykehus. Den handler om det spesielle båndet mellom de to brødrene, og til faren som senere skulle bli USAs 46. president. Den handler om tomrommet Hunter satt igjen med da broren og sjelvennen måtte gi tapt for kreften i 2015 – et gapende hull han fylte med alkohol og siden crack-misbruk. Det handler om de tusen bortforklaringene og nedverdigelsene, og om den nedadgående selvdestruktive spiralen livsløpet hans fulgte siden. Og til syvende og sist handler det om kravle ut av det hullet man har havnet i, takket være litt flaks og tilfeldigheter, betingelsesløs kjærlighet fra en far som aldri mistet troen på en, og ikke så rent lite viljestyrke.

Hvor er Hunter?
«Hvor er Hunter!?» ble et av Donald Trumps mest populære krigsrop under de amerikanske valgkampmøtene i 2019 og 2020. «Hvor er Hunter?» Her er jeg, svarer Hunter i Alt det vakre, jeg står her, rett foran deg, og jeg har ingenting å skamme meg over. I den hudløse selvbiografien forteller han en oppsiktsvekkende historie om avhengighet, tap og selvopprettholdelse.


Foto: Alex Berliner