Gå videre til innhold
Rett etter Lucinda Rileys bortgang i 2021 fant sønnen flere manus, blant annet Mordene på Fleat House.
Rett etter Lucinda Rileys bortgang i 2021 fant sønnen flere manus, blant annet Mordene på Fleat House.

Pressemelding -

Verdenslansering av ny krimroman fra den avdøde forfatteren Lucinda Riley

Denne uken lanseres Mordene på Fleat House av Lucinda Riley (1965-2021).
Boka, som var den eneste krimmen Riley skrev, er nå endelig tilgjengelig for leserne. Den er både et spenningsmysterium og en vakker roman med velkjente Lucinda Riley-trekk, forteller sønnen Harry Whittaker.

Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen’s, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke». Skolen i Norfolk, hvor handlingen i boken finner sted, er i høyeste grad inspirert av skolen som Rileys egne barn gikk på.

Riley har solgt over 13 millioner bøker
Lucinda Riley omtales gjerne som dronningen av underholdningsromaner. Hun har solgt over 1,9 millioner bøker her til lands, og er den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret. Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. 

Med den bestselgende serien De syv søstre vokste Rileys fanskaren til de helt store høydene. Men før den avsluttende, åttende boken i serien var ferdig skrevet døde Riley i juni 2021 etter mange års kamp mot kreften. Det er meldt at den åttende boken, Atlas: Historien om Pa Salt, blir ferdigstilt av Lucindas sønn Harry Whittaker, med en planlagt utgivelse 11. mai 2023.

I tillegg til deler av seriens avslutning, etterlot Lucinda Riley seg også et helt ferdig krimmanus. Det var Mordene på Fleat Housesom nå endelig tilgjengelig for gamle og nye Riley-fans.

Rileys sønn har skrevet forordet til Mordene på Fleat House
I bokens forord skriver sønnen Harry Whittaker: For dem som ikke er klar over det, kan jeg fortelle at Lucinda – min mor – døde den 11. juni 2021 som følge av kreft i spiserøret, en diagnose hun fikk i 2017. Jeg er Lucindas eldste sønn, og også hennes medforfatter (men ikke av dette prosjektet, må jeg skynde meg å tilføye). Mor og jeg skapte serien «Følgesvenner» for barn sammen, og jeg har også fått oppgaven med å ferdigstille den enorme litterære arven etter henne, ved å fullføre den åttende og siste boken i serien «De syv søstre».

På grunn av alt dette har jeg lyst til å fortelle dere hvordan Mordene på Fleat House ble til. Selv om den aldri har vært utgitt før, ble den skrevet så tidlig som i 2006. Med en gang de yngste barna til Lucinda hadde begynt på skolen, skrev hun tre romaner, men uten å ha noen forlegger til dem. To av dem er senere blitt utgitt og har fått en strålende mottagelse – Helenas hemmelighet og Sommerfuglrommet. Det har hele tiden vært planen hennes at også den tredje av 7 disse romanene – den du nå skal i gang med å lese – skulle utgis så fort serien om de syv søstre var avsluttet.

Resten av forordet kan du lese her: Lucinda Rileys sønn om «Mordene på Fleat House»: – Mor var enormt stolt av prosjektet - Boktips

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.