Gå videre til innhold
Vigdis Hjorths bestselgende roman Arv og miljø ble en stor suksess i Danmark, nå følger det danske forlaget opp forfatterskapet og utgir Er mor død.  Foto: Sara Angelica Spilling
Vigdis Hjorths bestselgende roman Arv og miljø ble en stor suksess i Danmark, nå følger det danske forlaget opp forfatterskapet og utgir Er mor død. Foto: Sara Angelica Spilling

Pressemelding -

​Vigdis Hjorths roman begeistrer danskene

I disse dager er Vigdis Hjorth på turne i Danmark for å lansere romanen Er mor død, kun få måneder etter at den ble utgitt i Norge. 

Her hjemme fikk boken terningkast 6 og 5 av de fleste anmelderne, og romanen er nominert til både Brageprisen og Ungdommens kritikerpris. Mye tyder på at Er mor død også vil gjøre suksess i Danmark. I tillegg til intervjuer med Hjorth i store aviser som Information, Politiken og Kristelig Dagblad har det allerede kommet flere svært positive anmeldelser av den nye boken.

«Vigdis Hjorth har skrevet en ny, fremragende roman om de fysiske og mentale arr som splitter familier», skriver Klaus Rothstein i Weekendavisen. Han påpeker videre at dette er en «mesterlig og moderne roman skrevet i ånden fra Henrik Ibsens psykologiske drama der jenter og kvinner prøver å frigjøre seg fra familiens tvang, regler og bedrag.» Effekten av Er mor død er betydelig, mener Rothstein. «Vigdis Hjorth er en påtrengende nøyaktig, velskrivende og imponerende forfatter som avdekker det store spørsmålet: Kan du tine opp det du en gang la på is?»

Danske Information anmelder Er mor død under overskriften «medrivende roman om et datteroppgjør». Anmelderen mener romanen er stilsikker og innsiktsfull. På Littetaursiden.dk utropes Er mor død til en av høstens store leseropplevelser. Her omtales romanen som en sterk og interessant leseropplevelse som «byr på en vakker og smertefull fortelling om barndommens sår og sprukne familiebånd».

Følger opp suksessen i Danmark med ny suksess
Det er Forlaget Turbine som utgir Hjorths bøker i Danmark, og forlagssjef Marie Brocks Larsen forteller
-Vigdis Hjorth slo gjennom i Danmark med Arv og miljø, som ble en kjempesuksess for forlaget Turbine. Nå blir den fulgt opp av det som ser ut til å bli nok en suksess. Er mor død er nettopp lansert i Danmark i Karen Fastrups strålende oversettelse til fantastiske anmeldelser og stor pressedekning. Vigdis Hjorth er i dag en av de helt store, nordiske forfattere, og hun har nå i aller høyeste grad etablert sitt forfatterskap i Danmark. Vi er på Turbine utrolig glade for og stolte av at være Vigdis Hjorths danske forlag. Med sterke emner som familiebånd, familiære forviklinger og skam er Er mor død en viktig roman, og vi håper at den kommer til at glede mange danske lesere.

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.