Gå videre til innhold
Lars Saabye Christensen skriver om sin egen farmor. En historie som strekker seg over fire generasjoner, to århundrer og til andre siden av kloden. (Foto: Magnus Stivi)
Lars Saabye Christensen skriver om sin egen farmor. En historie som strekker seg over fire generasjoner, to århundrer og til andre siden av kloden. (Foto: Magnus Stivi)

Pressemelding -

Weekendavisen utroper Lars Saabye Christensens nye bok som "...en mesters verk"

Denne uken lanseres Lars Saabye Christensens bok Min kinesiske farmor. 
Den har allerede utkommet i Danmark og danske anmeldere er begeistret.

Weekendavisens anmelder er mektig imponert og konkluderer med at Min kinesiske farmor er "...en mesters verk".
Også storavisen Politiken roser utgivelsen og skriver at Saabye Christensen er en stor forfatter og at «Boken kan reflektere høystemt over døden og tiden, men er alt annet enn høytidelig.”

Terningkast 6
Min kinesiske farmor utkommer her hjemme den 10. september, men har allerede rukket å høste et terningkast 6 i VG. Avisens anmelder Sindre Hovdenakk kaller den «En perle av en bok! Min kinesiske farmor er et nydelig familieportrett, og samtidig en nøkkel inn til Lars Saabye Christensens forfatterskap» 

En dør til forfatterens indre, til hans egen og slektens historie.
Boken er et originalt portrett av en familie, en søkende og spørrende innsirkling av en kvinneskjebne gjennom tiden hun levde i, menneskene hun møtte og stedene hun bodde. Utgangspunkt for historien var at Lars Saabye Christensen på sin fars dødsleie spurte ham om farfaren og farmorens år i østen. Hvem var disse menneskene han stammer fra? Hva fikk en ung dame fra København til å legge ut på lang og strabasiøs sjøreise alene? Hvordan var livet blant kolonister og handelsfolk? 
Saabye Christensen åpner med denne boken en kinesisk eske, der det som er inni den ikke alltid er det vi forventer. Han har gått gjennom brev og bilder i familiens eie, skriftlige kilder fra offentligheten og møysommelig gravd fram historien. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.