Gå videre til innhold
Anna Fiske er en av våre fremste barnebokskapere og illustratører. Hun var et naturlig valg da Nasjonalmuseet ønsket  seg en bok for barn til åpningen av det nye gigantmuseet. Her Anna Fiske som forhåndssignerer sin bok Museum. Foto: Lina Hindrum
Anna Fiske er en av våre fremste barnebokskapere og illustratører. Hun var et naturlig valg da Nasjonalmuseet ønsket seg en bok for barn til åpningen av det nye gigantmuseet. Her Anna Fiske som forhåndssignerer sin bok Museum. Foto: Lina Hindrum

Pressemelding -

Nye Nasjonalmuseet valgte forfatter og illustratør Anna Fiske til å lage museumsbok for barn

"Boka Museum av Anna Fiske er en fryd av ei bok, og kommer til å bli mat for litteraturkritikere i lang tid framover fordi den løser et svært sammensatt oppdrag på en fin måte. Boka er både en introduksjon til og en souvenir fra Nasjonalmuseet, men også en leken og flerstemt barnefagbok til emner som kunst, museer, brukskunst og design." Dette sier den anerkjente litteraturkritikeren Morten Olsen Haugen, @bokmorten, om Anna Fiskes nye bildebok, Museum, et bestillingsverk fra det nye Nasjonalmuseet. 

Bli med Anna Fiske inn i det nye Nasjonalmuseet! Anna Fiskes nye bildebok Museum er et bestillingsverk fra det nye Nasjonalmuseet. Boken er et imponerende svar på museets ønske om en leken bok for barn om hva slags institusjon museet er og om alt museet inneholder. Aldri tidligere har det vært utgitt en så sprudlende, mangfoldig og inspirerende bok om kunst, kunstopplevelse og kreativitet i Norge, verken for voksne eller barn. Som forfatter og illustratør har Anna Fiske stått helt fritt til å utforme boken og til å velge verk fra samlingen. Museets rolle har vært å skaffe informasjon om verkene og tilgang til museet og samlingene. Boken er relevant for et hvilke som helst kunstmuseum, ja, museer i det hele.

Mange spørsmål, mange svar, mye undring: Hva er kunst? Hvorfor har vi kunst? Hva er et museum? Hvorfor har vi museer? Hva er design? Hva er arkitektur? Alt dette lurer en fargerik gjeng på når de i boken besøker det nye Nasjonalmuseet vårt, Nordens største museum når det åpner i juni. Bokens guide, Ylva, har mange svar, men det er mye å undre seg over når gjengen går gjennom museet. Her er rom på rom og massevis av funksjoner og muligheter. Og ikke minst utallige kunstverk. Anna Fiske tar oss med gjennom deler av kunsthistorien og viser oss hvilke følelser kunst og utstillinger kan få frem i oss. Boken hennes inviterer til samtaler mellom barn og voksne, og barn vil synes det er spennende å bla på egenhånd. Med humor og saklighet utfordrer Anna Fiske låste oppfatninger om at kunst kun for de innviede og spesielt interesserte, og viser oss at kunst er for alle – og at kunst er veldig mye rart!

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er en kritikerrost forfatter, illustratør og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Hennes lekne og særegne strek, og nyskapende kreativitet har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. Blant annet har hun hatt stor suksess med Hvordan lager man en baby? (2019) Hvordan begynner man på skolen? (2020) og Hvordan er det å være voksen? (2021). Bøkene hennes er solgt til en rekke land, blant annet Kina.

Anna Fiske: Museum. Målgruppe: 5-9 år. Kr 299,-. Cappelen Damm

Kontaktinfo: Anna Fiske: hallo@annafiske.com / mobil: 979 60 840 og Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.