Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Norgeshistorien sett fra kjøkkenbenken

    Norgeshistorien sett fra kjøkkenbenken

    Maria Reinertsen byr på norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken i sin nye biografi om Henriette Schønberg Erken. Schønberg Erken var den nasjonale strategen som tok kjøkkenveien og ble Norges kokebokdronning og dominerende mat-ideolog på første halvdel av 1900-tallet.

  • Talene som inspirerte sin samtid

    Talene som inspirerte sin samtid

    Den nye boken "Talens makt, maktens taler" tar leserne på en reise gjennom viktige historiske hendelser og store taler samtidig som den gir råd og tips til hvordan skrive gode taler. Jonas Gahr Støre påpeker i bokens forord at "det nye i denne boken er at forfatteren respektfullt introduserer en ofte underkjent person – taleskriveren – og at han kaster lys over taleskriverens verktøykasse."

  • Anne Sender skriver om jødenes reise

    Anne Sender skriver om jødenes reise

    Mandag 23. september klokken 1900 inviterer Cappelen Damm til åpent arrangement hvor man kan høre Anne Sender, mangeårig forstander i Det mosaiske trossamfunn, tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre og biskop Ole Christian Kvarme gjøre betraktninger om Norges vei fra enfold til mangfold. Anne Senders personlige bok "Vår jødiske reise" lanseres 24. september

  • Smart barnemat fra Fedon Lindberg

    Smart barnemat fra Fedon Lindberg

    I "Smart barnemat" forteller Dr. Fedon A. Lindberg og klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud alt om hva slags mat barna trenger fra de begynner med fast føde, helt frem til tenårene. Boken er full av inspirasjon, praktiske løsninger og gode råd til foreldre, samt oppskrifter på alle dagens måltider som er lette å like for hele familien.

  • Johanna Grønneberg Mesa om den tøffe tida etter fødselen

    Johanna Grønneberg Mesa om den tøffe tida etter fødselen

    "Jeg fikk mange råd da jeg gikk gravid og jeg tenker mye på hvilket råd jeg skulle ønske jeg hadde fått. Jeg tror jeg ville likt å høre dette: - Det blir bedre! Det kommer til å gå over." Johanna Grønneberg Mesa.

  • Velkommen til bokfest i citypassagen

    Velkommen til bokfest i citypassagen

    Cappelen Damm byr til helgen på BOK I PASSAGEN og bokfest i tre hele dager. Torsdag setter forlaget opp Norges lengste bokbord med salg av utallige titler til ufattelig lave priser. Fredag blir det folkefest hvor man kan smake seg gjennom kokebøker og oppleve show, kokkelering og forfattere. Lørdag er det Bok & Bolle-festival, og moro for barna med blant annet Albert Åberg- og Vennebyen-show.

  • Anne Applebaum, Pulitzerpris-vinnende journalist til Oslo

    Anne Applebaum, Pulitzerpris-vinnende journalist til Oslo

    Møt den prisvinnende, amerikanske journalisten og forfatteren Anne Applebaum i Oslo. Fredag 13. september samtaler hun med forlagssjef Ida Berntsen om sin nye bok "Jernteppet. Undertrykkelsen av Øst-Europa 1944-1956". Dette finner sted klokken 1900 hos Cappelen Damm. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

  • Valebrokks metode. Et hjerte av gull, en neve av stål

    Valebrokks metode. Et hjerte av gull, en neve av stål

    Hvorfor ble Kåre Valebrokk en historisk medieleder, det flere har kalt en medielegende? Boken «Valebrokks metode» går bak mytene og anekdotene om en av Norges mest bemerkelsesverdige ledere og virksomhetsbyggere og beskriver en person helt utenom det vanlige. Boken, som er skrevet av Trond Vernegg og Magne Otterdal, lanseres på Cappelen Damm 4. desember.

  • Pølser & politikk hos Cappelen Damm. Velkommen til valgvake

    Pølser & politikk hos Cappelen Damm. Velkommen til valgvake

    Velkommen til åpen valgvake på forlaget Cappelen Damm 9. september! Det blir valg-TV på storskjerm, intervjuer og opptredener fra blant andre Knut Nærum, Roy Jacobsen, Gerd-Liv Valla, Vigdis Hjorth, Hans-Olav Lahlum, Anders Ravik Jupskås , Ronnie M.A.G. Larsen, Jon Øystein Flink og mange, mange flere. Fri entré og gratis pølser! Baren er åpen til midnatt. Godt valg!

  • Charlotte Mohn Gaustad: Slik stekes elgballer

    Charlotte Mohn Gaustad: Slik stekes elgballer

    Elgballene deles i to og renses for hinner. Krydre med salt og pepper. Stek ballene som kamskjell i en varm panne med litt olje og smør i 1/2 - 1 min. på hver side.

Vis mer