Gå videre til innhold

Emner: Mat, drikke

  • Norsk sølv i kokebøkenes VM!

    Sunnheten på bordet dro i land en gjev sølvmedalje under Gourmand World Cookbook Awards i Beijing. Dermed er boken til Niels Christian Geelmuyden og René Zografos kåret til verdens nest beste kokebok i kategorien helse og ernæring i 2016!

  • Kan alle bake? Så absolutt!

    Konditor og bakeblogger Elin Vatnar Nilsen svinger sleiva og vil ha flere til å bake. "Alle kan bake" handler om det mest grunnleggende innen baking og er bygd opp rundt et knippe grunnoppskrifter med solide forklaringer og trinn for trinn-beskrivelser.

  • Ren og bærekraftig tradisjonsmat

    I Den moderne jeger deler forfatter, blogger og matentusiast Gry Hammer sin lidenskap for tradisjonsmaten. Hun kaller seg en moderne jeger, som jakter med våpen som smarttelefon og datamaskin for å skaffe de beste råvarene og leverandørene. Det handler om matkultur og tradisjon, om å leve bærekraftig, og å tilføre kroppen tettpakket næring i sin best mulig tilberedte form.

  • Kristine Weber: Sunnere og sterkere med dessert

    NY BOK: Kristine Weber: "Sunnere og sterkere - med proteinrik mat"
    Kristine Weber kan kunsten å lage mat og desserter du kan kose deg med uten dårligsamvittighet. Her er oppfølgeren til fjorårets bestselger-overraskelse.
    Med Kristine Webers oppskrifter smaker det ekstra godt å få den kroppen du helst vil ha.
    Kristine la seg stabilt inn på bestselgerlistene i fjor vår med sin første bok «S

  • Fedon: - Hold vekta, lær mindful eating

    NY BOK: Fedon Lindberg «Tid med maten»
    Mer tid og nytelse med matens smaker kan gjøre det lettere å holde vekta nede, mener Fedon Lindberg. Det handler om mindful eating.
    - På mange måter kan du kalle mindful eating en anti-diett. Mange dietter skaper en kortvarig ytre kontroll, og så lenge du underkaster deg den, får du resultater. Problemet med å handle ut fra en ytre kontroll er at det er

  • Sju ganger Gourmand til Cappelen Damms kokebokforfattere (korrigert melding)

    Cappelen Damms kokebokforfattere har vunnet sju priser i Gourmand Internationals kåring av årets beste norske kokebøker. Alle de norske prisvinnerne går videre som nominerte i Gourmands Internationals europeiske konkurranse.
    Andreas Viestads Noe godt hver dag  har vunnet i hele to kategorier, for mest innovative kokebok og beste kokebok med enkle oppskrifter.
    - Det er spesielt moro å være no

  • Viestads tips til hvordan restene fra festmåltidet kan få nytt liv

    Andreas Viestad gir deg svar på hvordan restene fra festmåltidet kan få nytt liv i den nye kokeboka «Noe godt hver dag». Året består av 365 dager, og hver dag må vi spise. Noen ganger spiser vi i en fei, andre ganger sammen med hele familien rundt bordet. Hovedbudskapet i Andreas Viestads nye bok er at du bør unne deg å spise noe godt hver eneste dag

  • Hollywood-nominasjon til Viestad

    Den norskproduserte TV-serien New Scandinavian Cooking med Andreas Viestad er nominert til fire ulike priser i The Taste Awards, USAs fremste utmerkelse for mat og livsstilsprogrammer. Viestad er en kjent og kjær formidler av norsk matkultur, både her hjemme og internasjonalt. Hans siste bok Noe godt hver dag handler om å lage god og bærekraftig hverdagsmat basert på norske råvarer.

  • Norgeshistorien sett fra kjøkkenbenken

    Maria Reinertsen byr på norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken i sin nye biografi om Henriette Schønberg Erken. Schønberg Erken var den nasjonale strategen som tok kjøkkenveien og ble Norges kokebokdronning og dominerende mat-ideolog på første halvdel av 1900-tallet.

  • Smart barnemat fra Fedon Lindberg

    I "Smart barnemat" forteller Dr. Fedon A. Lindberg og klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud alt om hva slags mat barna trenger fra de begynner med fast føde, helt frem til tenårene. Boken er full av inspirasjon, praktiske løsninger og gode råd til foreldre, samt oppskrifter på alle dagens måltider som er lette å like for hele familien.

  • Ny bok fra Sofie Hexeberg

    I midten av februar kommer bestselgerforfatter Sofie Hexeberg og kollega Tine Berg Hansen med en lavkarbo-bok beregnet spesielt på de som ikke tåler melk.

  • Cappelen Damm-huset uke 37

    I uke 37 fokuserer vi på vitaminer, Mamma Mø, Karsten & Petra, tegneserier og en ny ungdomsbok av Tor Fretheim!

Vis mer