Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • "De levende eksemplene har alltid vært viktige i samtalen om  skolen. Vi trenger å se skolen fra innsiden», skriver Peder Kjøs i sitt forord til Klassen. Simon Malkenes beskrev nylig urolige skoletimer og skapte debatt. Spurkland byr også til debatt

    Marte Spurkland fikk Bokhandelens sakprosapris

    Bokhandlerforeningen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening deler årlig ut en sakprosapris til en ung, lovende forfatter. Prisen er på 50 000 kroner. Årets pris gikk til Marte Spurkland for hennes kritikerroste bok "Klassen. Fortellinger fra et skoleår".

  • Vigdis Hjorth er aktuell med essaysamlingen "Å tale og å tie". Denne uken mottok hun Dobloug-prisen for sitt forfatterskap. Fotograf Agnete Brun

    Ny litteraturpris til Vigdis Hjorth

    Forfatter Vigdis Hjorth mottok i kveld Dobloug-prisen 2018 sammen med lyriker Helge Torvund. Prisen består av et kalligrafert diplom og et prisbeløp på 200 000 svenske kroner.

  • ​Nils Gullak Horvei er ute med ny og provoserende roman.  (Foto:  Fredrik Arff)

    Provoserende roman med Facebook-Høyre som bakteppe.

    Nils Gullak Horveis nylig utkomne roman - Rive rom på én dag - er et frisk pust i den norske litteraturen. En provoserende fortelling om en forvirret mann og om et miljø som hører til sjeldenheten i norsk skjønnlitteratur.

  • The next Elena Ferrante? spør The Guardian, og trekker frem Vigdis Hjorths roman Arv og miljø blant "The best European fiction coming your way"

    ​Er Vigdis Hjorth den nye Elena Ferrante, spør The Guardian

    Vigdis Hjorths roman Arv og miljø blir denne uken trukket frem av den britiske avisen The Guardian som en av de beste europeiske romanene på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kritikerrost, kontroversielt familiedrama og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet.

  • Er dette verdens lengste barnebok? Den er hvert fall årets lengste.  En strålende idé og godt samarbeid mellom forfatter og illustratør har resultert i denne originale og høyst unike boka.

    Kan dette være verdens lengste barnebok?

    "Du tror det ikke før du får se det" kan leses som en vanlig bok, men den kan også brettes ut og blir over to meter lang. Hva skjer egentlig på kjøkkenet mens vi sover? Hvem er det som lager alle de rare lydene? Forfatter Ingeborg Eliassen og illustratør Hilde Hodnefjeld har laget en fargerik og morsom bildebok som viser nettopp det! Dette er årets mest originale bildebok.

  • Mesterdetektiv Purriot er hovedpersonen i duoen Rørvik&Aalbus fire bildebøker med krim for de minste. Nå har historien Purriot og den forsvunne bronsehesten blitt barneopera, men grønnsaker i alle roller.

    Mesterdetektiv Purriot går til Operaen

    Mesterdetektiv Purriot har gått til Operaen! En ny barneopera har sett dagens lys, med utgangspunkt i forfatter Bjørn Rørvik og illustratør Ragnar Aalbus bok "Purriot og den forsvunne bronsehesten". Rørvik har skrevet librettoen og Gisle Kverndokk har komponert musikken. Operaen, med barn som grønnsaker i alle roller, har premiere lørdag 12. mai! Samtidig kommer to av Purriot-bøkene ut i Pocket.

  • Jimmy Parkas er en temperamentsfull og hardtskytende 13-åring. Han er best med ball og synes alt uten ball kan være vanskelig.

    Med finter og tårer mot fotballdrømmen

    Jimmy Parkas er en temperamentsfull og hardtskytende 13-åring. Han er best med ball og synes alt uten ball kan være vanskelig. Han vokser opp i Grønndal, et tettsted som mange andre i Norge. Jimmys bestefar flyktet fra Ungarn etter den sovjetiske invasjonen i 1956. Når Jimmy står overfor vanskelig motstand blir bestefaren en viktig støttespiller. Fintene, spillet og fotballivet binder dem sammen.

  •  Ole Gjems-Onstads nye bok Menneskerettigheter - en verden uten helvete er skrevet for et allment samfunnsengasjert publikum som ønsker å forstå mer av det som skjuler seg bak etiketten "menneskerettigheter".

    Nytt perspektiv på menneskerettighetene

    I anledning bokutgivelsen Menneskerettigheter inviterer vi til en spennende og lærerik Akademisk frokost med Marius Emberland, Asle Toje og Ole Gjems-Onstad.

  • Danskene elsker Saabyes Oslo-roman (Foto: Stian Hole/Cappelen Damm)

    Dansk ros til Lars Saabye Christensen

    Lars Saabye Christensens roman Byens spor som utkom her hjemme i fjor høst ble nylig lansert i Danmark, og de danske anmelderne er enige om at dette er stor litteratur.

  • I Kvernelands elleville gotiske fortelling drives kunstneren Edvard Munch av helt andre lyster enn hva man kanskje ville tro...

    Steffen Kvernelands roman Vampyr kan bli film

    Illustratør og tegneserieforfatter Steffen Kverneland romandebuterte i 2016 med den gotiske romanen Vampyr. Nå har produksjonsselskapet Maipo film sikret seg retten til å lage film av den blodige og elleville fortellingen med kunstneren Edvard Munch i hovedrollen.

  • Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg har skrevet tekstene i "Leilighetsdikt for hjemløse". Diktene er lagt i munnen på de to romanpersonene Elling og Alfons Jørgensen.

    Ambjørnsens Elling utgir upubliserte dikt

    ​Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg er aktuelle med ny diktsamling. ​​Leilighetsdikt for hjemløse inneholder dikt skrevet av romanfigurene Elling og Alfons Jørgensen.

Vis mer